Zoals de herten burlen, zo schildert Bulder: met passie.

Het is de natuur. De natuur van de Veluwe die Hans al jong raakte en intrigeerde. Het natuurlijk talent van Hans, om het wild tot rust te brengen in olieverf. Hollandsche Meester of Wildlife Painter? Een oprecht en vakkundig kunstschilder in elk geval. Met wild enthousiaste opdrachtgevers als prins Bernard en de Sultan van Oman en exposities overal in Europa is wel duidelijk: Hans buldert van talent.

Hans Bulder wordt in 1953 in Scheveningen geboren als 3e zoon van Herman C.J. Bulder (1919 – 2001). Vader Herman schilderde als realist, metarealist en surrealist en had een reclamebureau. Het gezin verhuisde van Scheveningen naar Apeldoorn. Daar, in de wildrijke en prachtige natuur van de Veluwe, ontstond tijdens vele omzwervingen de liefde. De liefde voor de natuur, de dierenwereld en de schilderkunst. Omzwervingen die een zoektocht naar inspiratie werden en verder voerden, naar Schotland, Engeland en Duitsland.

Vanaf zijn 23e begon Hans te schilderen. Autodidact en deels opgeleid door zijn vader. Dieren, portretten en stillevens komen tot leven in olieverf op linnen en paneel. Veelal in opdracht. Vaak ontroerend realistisch en zeer gedetailleerd. Soms surrealistisch of magisch-realistisch, met losse penseelstreken, in de stijl van zijn vader. Bulder: ‘Olieverf heeft mijn passie; het exact mengen van de kleuren. En het op de juiste manier aanbrengen. Het zit in mijn hart en vindt zijn weg naar mijn vingers.’

Hans Bulder en meer

Naast zijn werk als kunstschilder is Hans ook al ruim 30 jaar een zeer gewaardeerd docent schilderen in olieverf en illustrator van verschillende boeken.

Hans Bulder schilderde in opdracht voor o.a. prins Bernard, de Sultan van Oman, staatsecretaris Ad Ploeg en minister Ernst Albrecht von Niedersachsen.